Home    Renovatielening of -premie? Het kan.

Renoveren brengt altijd een kostenplaatje met zich mee en niet iedereen kan dit uit eigen zak betalen. Voor deze werken kunnen de renovatiepremies die beschikbaar zijn binnen uw gewest een welgekomen hulpmiddel zijn. Deze premies dekken echter zelden het totaalbedrag dat u nodig heeft.

Je kan er ook voor kiezen om eerst te sparen alvorens aan de werken te beginnen maar als u zo snel mogelijk wilt kunnen genieten van de renovaties, kan u een renovatielening aangaan aan een interessante rentevoet.

De renovatiepremie

Niet iedereen heeft automatisch recht op premies die u helpen bij uw verbouwingen. Wel worden er heel wat hulpmiddelen aangeboden om het comfort van uw woning te verbeteren. Om de exacte informatie te bekomen, surft u best naar de website van het gewest waarin u woont. Zaken die bij elk gewest verschillen kunnen gaan van toekenningsvoorwaarden tot toegekende bedragen en het type renovatiewerken.

Een lening aangaan

Voor diegenen die een beetje financiële hulp nodig hebben om hun gewenste renovatie uit te voeren, is het altijd mogelijk om een lening aan te gaan. De huidige rentevoeten van leningen voor werken en renovaties zijn immers zeer interessant ten opzichte van die van andere types leningen. Ga hiervoor ten rade bij uw contactpersoon bij de bank om een financieel plan op uw maat uit te werken. Alvorens met uw contactpersoon te spreken is het ook altijd interessant om rentevoeten te vergelijken. Via de online simulaties die alle banken aanbieden, is dit in geen tijd gebeurd.