Home    Interieurinspiratie anno 2018

Elk jaar ontspruiten er nieuwe trends in het gebied van interieur en wonen. Waar dit in 2016 nog wit marmer, koperen details en kaders met betekenisvolle quotes waren, stevenen we in 2017 af op natuurlijke materialen, aardetinten en minimalisme. De wooninspiratie voor dit jaar staat volledig in het teken van rust, ecologie, beleving en personalisering.

 

Earthy

 

Dit jaar wijden we ons volledig toe aan onze planeet Aarde en alles dat daarmee samenhangt. Dit komt ook terug in de woontrends. Verschillende interieurstijlen zijn volledig ontstaan met de aarde als inspiratie. Denk maar aan de Japanse stijl Wabi Sabi waarbij de natuur centraal staat. In deze trend begint en eindigt alles met het gebruik van “earthy” materialen. Bij het bouwen van een woning denken we dan aan een houtgevel, lemen muren of kalkvloeren. Naar afwerking toe vertaalt deze trend zich dan weer in kleidetails in vazen en servies of bijzettafeltjes in kurk. Kortom, laat de aarde terugkomen in verschillende facetten van je interieur.

 

Buiten naar binnen

Haal de natuur in huis. Ook deze trend hangt nauw samen met het idee om de aarde als inspiratiebron te gebruiken voor ons interieur. U merkt waarschijnlijk ook dat het in het verleden al eens enorm populair was om zoveel mogelijk planten in uw interieur op te nemen. Nu is er echter een nieuw aspect dat zich bij deze trend voegt: hou het ecologisch. De richtlijnen zijn duidelijk: ga voor inheemse planten, houdt rekening met de seizoenen en kies plantjes die duurzaam zijn. Combineer deze plantjes met potten uit natuurlijke materialen en jouw interieur ademt in een mum van tijd één en al aarde uit.

 

Warme materialen

Het is al een tijdje een tendens om warme en zachte tinten en kleuren te verwerken in je interieur. Het maakt je huis gezellig, uitnodigend en geeft een gevoel van ontspanning. Wat daar dit jaar aan toegevoegd wordt, is het gebruik van warme materialen. Denk hierbij aan wol, suède en velours voor stoffen maar ook aan donkerdere aardetinten voor decoratie zoals beeldjes, wandbekleding, vazen en servies. Heb je een eerder strak interieur? Dan brengen deze materialen een zekere balans tussen een zekere frisheid en een gezellige toets. Heb je een eerder knus en landelijk interieur? Dan zorgen warme materialen nog net voor dat tikkeltje meer sfeer.

 

Minimalistisch chique

Je merkt het meer en meer dat we als samenleving en als individu constant op zoek zijn naar het perfecte evenwicht. Het evenwicht tussen vrije tijd en werk, vrienden en familie, … Bijna in elk aspect van ons leven streven we naar balans. Deze balans vertaalt zich dit jaar in de woontrend minimalistisch chique. Door overbodige decoratie, meubels en prulletjes uit je interieur te halen, kom je een stap dichter bij een gevoel van balans in je huis. Niet alleen zorgt het voor een pak minder afstof- en kuiswerk, ook creëert het een zekere overzichtelijkheid als je door je interieur kijkt. Een stijl die hier enorm op inspeelt is het Scandinavische wonen. Die streeft er namelijk naar om met een minimum aan materialen en meubels, een maximum aan sfeer en huiselijkheid te creëren.