Home    Interieurinspiratie anno 2019

2019 komt al stilletjesaan aankloppen en logischerwijs volgen dan ook de vele trends die volgens experts het nieuwe jaar zullen vormen. In 2018 stonden de termen “earthy en minimalistisch” volledig in de spotlights. Voor volgend jaar blijven we de natuur behouden en stappen we over naar duurzaamheid, technologie en modulaire ruimtes als focuspunten.

Moeder Natuur

Als we de trends mogen geloven, zal de natuur voor het tweede jaar op rij onze meest prominente leidraad blijven wanneer we ons interieur gaan bepalen. Drie natuurelementen zullen hierbij voornamelijk naar voor geschoven worden: vuur, water en aarde. De kleuren die we gaan gebruiken in onze woningen zullen namelijk hierop gebaseerd zijn, denk aan chili rood, indigoblauw, bronzen messing en pasteltinten.

Moeder Duurzaamheid

In dezelfde lijn als het gebruiken van de natuur als inspiratiebron, zal ook duurzaamheid een belangrijke rol gaan spelen in woningen. Niet alleen leven we zelf dag op dag milieubewuster, ook willen we onze woningen meer duurzaam gaan ontwikkelen. Dit zal zich uiten in zowel de manier waarop we wonen en waarop we verwarmen maar bijvoorbeeld ook in de keuze van materialen. Maar al te graag zullen we de natuur in huis halen met natuurtinten, verantwoorde natuurlijke materialen en uiteraard de klassieker: planten en bloemen.

Moeder Technologie

Onze levens worden steeds maar drukker en drukker dus stevenen we af op een woning die ons voor een deel zal ontlasten. Denk aan keukens die anticiperen wat je wilt koken, je laten weten wat je daarvoor nog nodig hebt en het alvast bestellen voor afhaling bij jouw supermarkt. Of denk aan domoticasystemen die je toelaten om jouw bad alvast te laten lopen als jij nog even in het verkeer staat… Deze soort technologie zal onze woningen niet alleen slimmer maken maar ons het leven ook vergemakkelijken.

Moeder Modulair

Het is geen geheim meer dat we jaar op jaar kleiner en compacter proberen te wonen. In plaats van de ruimtes gewoonweg kleiner te maken, zal het nu de trend zijn om ruimtes meerdere functies te gaan toekennen en deze modulair op elkaar af te stemmen. Zo zal een logeerkamer niet alleen een logeerkamer kunnen zijn maar ook een bureauruimte. Een open badkamer met slaapkamer kan dan weer zorgen voor minder ruimteverlies en een opener gevoel.